Kultur

På Blå Wingen ordnar vi olika kulturarrangemang som musik, teater och Live bio!

Bygdegården är plats för många olika aktiviteter och arrangemang med ett varierat utbud. Här kan du njuta av allt från klassisk musik på en galakväll till musikcafé med visor och schlagers eller en rockabillykväll. Här har även spelats revy med KnivstaRevyn som har gett föreställningar i Blå Wingen i november sedan 2006 och firade 10-årsjubileum hösten 2016.

KONSERTKARUSELLEN

Blå Wingen arrangerar tillsammans med Knivsta kommun regelbundet olika konserter genom konsertkaruselken. 2021 hade vi Lisa Lystam Familyband.
Håll utkik efter kommande konserter i kalendern.

Foto taget på Lisa Lystam Familyband av Jon Alexandersson

Musikkafé med Mathias och Stefan

Den uppskattade duon Mathias och Stefan och deras musikcafé är ett återkommande evenemang vi bjuder in till.

Mathias och Stefan är välkända musikunderhållare som glatt sina åhörare vid många former av sammankomster. Mathias är kantor/kyrkomusiker men vid musikcaféerna är det dragspel som gäller. Mathias sjunger som få med en röst som tar tag i dig. Stefan är gitarrist och sångare. Båda också kända som dansbandsmusiker, med andra ord musik och sång inom vida gränser.

Musikcafé i Blå Wingen innebär dukade bord i restaurangmiljö med fika i pausen. Men framför allt social samvaro och stor musikupplevelse tillsammans med många. Allsång ingår som del i gemenskapen. Musikcaféer ingår i bygdegårdsföreningens egna arrangemang inom kultur för alla och ordnas vår och höst, oftast med Mattias och Stefan och ibland tillsammans med deras medmusikanter sedan ungefär tio år tillbaka.

Håll utkik i kalendariet när det är dags igen.

 

Opera, musikal och klassisk musik

Den 5 januari 2018 blev en härlig galakväll med opera, operett, musikal, orkestermusik, dans till levande musik, mingel, förtäring och dryck. Kvällen arrangerades av Knivsta Musiksällskap.

Medverkande var:
Hovsångerskan Hillevi Martinpelto, Kungliga Operans mångåriga solist Marianne Eklöf och Operasångerskan Petra Valman
Violinist Staffan Ebbersten, Cellist Peter Törnblom, Pianist Michael Engström och MUKO – Mellersta Upplands KammarOrkester

 

Live Bio!

Puccinis opera La Bohéme, från Metropolitan i New York
LIVE BIO 25 september 2016
Bizets romantiska opera Pärlfiskarna, spelades in på Metropolitan 2016.
LIVE BIO 23 september 2017